torstai 6. huhtikuuta 2017

Virkatut macarons-leivokset

Ranskalaiset herkut, macarons-leivokset ovat ihania ja hyvin tyttömäisiä virkattunakin. Erivärisistä pastillinsävyisistä langoista virkkasin tyttären herkkukokoelmaan muutamia leivoksia ja lisäksi virkkasin näitä myyntiin ensi viikonlopun pääsiäismyyjäisiin, joista vinkkasin edellisessä postauksessa. 

Macarons-leivosten ohje löytyy kirjasta Amigurumiherkut. Kirja sisältää helpot ohjeet 25 virkattuun herkkuun, mm. jäätelöannoksiin, donitseihin, suklaahippukekseihin, hampurilaisiin, pizzoihin, nakkisämpylöihin jne.

10 kommenttia:

 1. Ei ole totta - noi on niin ihania!

  VastaaPoista
 2. Ihania keväisen värisiä herkkuja! <3

  VastaaPoista
 3. Oho, miten on mahdollista, että olen missanut moiset macarons leivokset, vaikka kyseinen opus löytyy kirjahyllystäni ? :D Kiitos vinkistä :D Täytynee vähän paremmin perehtyä, mitä muuta olen jättänyt huomaamatta hyllyssäni..

  VastaaPoista
 4. Annetaako kirjassa lupa käyttää ohjeita kaupallisiin tarkoituksiin? Yleensä tekijän oikeudet kieltävät sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekijänoikeudet on mielenkiintoisia ja hieman monimutkaisiakin ymmärtää, niihin kannattaa kuitenkin ehdottomasti perehtyä. Itselle jokseenkin jo tuttua asiaa, kirjoitanhan itsekin ohjeita mm. lehteen ja blogiini. Tekijänoikeus kirjojen kohdalla tarkoittaa tekijän oikeutta kirjalliseen teokseensa, eli itse ohjeisiin tässä tapauksessa, kun kyseessä on käsityökirja. Eli käsitän sen siten ettei ohjeita saa myydä eteenpäin. Macarons leivosten ohjeita löytyy useista kirjoista, tässä mainitsemani ja mainostamani kirja on vain yksi niistä. Minun tekemät leivokset eivät olleet prikulleen ohjeen mukaan, koska muokkasin niitä mieleisekseni. Aiheeseen kannattaa perehtyä kunnolla, kiva kun otit sen esille :)

   Poista
 5. Mistä langasta olet nuo macaronsit tehnyt, ja minkä kokoisella koukulla? Minäkin mieluusti kokeilisin tehdä noita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on käytetty erilaisia puuvillalankoja ja koukkukoko oli muistaakseni 2,5 tai 2,75.
   Vaikea muistaa tarkalleen kun tästä postauksesta on jo lähes 2 vuotta aikaa :)

   Poista