maanantai 22. toukokuuta 2017

Virkatut valopallot, OHJE
Tarvitset:
Virkkuukoukun  1.50mm
Ohutta virkkauslankaa,
esim. Cotton Mercerized tai Haeklegarn Nr. 5
Led valosarjan
Erikeeper liimaa
Vesi-ilmapalloja
Neulan ja sakset

OHJE:
1. Virkkaa 6-7 ketjusilmukkaa  ja yhdistä renkaaksi.

2. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa (vastaa yhtä pylvästä), 15 pylvästä (=16 pylvästä). Yhdistä piilosilmukalla kolmanteen ketjusilmukkaan.

3. Virkkaa 4 ketjusilmukkaa (vastaa yhtä pylvästä ja yhtä ketjusilmukkaa)  *1 pylväs seuraavaan silmukkaan, 1 kjs.*  Toista *-* vielä 14 kertaa. (=yht. 16 pylv+1kjs).  Sulje piilosilmukalla kolmanteen ketjusilmukkaan. Virkkaa 1 piilosilmukka seuraavaan silmukkaan.

4.  Virkkaa 3 ketjusilmukkaa, 1 pylväs (=vastaa kahta pylvästä) 1 ketjusilmukka. *2pylvästä edellisen kerroksen kaareen, 1ketjusilmukka*   Toista *-* yhteensä 14 kertaa. Virkkaa lopuksi vielä 1 kiinteä silmukka ja 1 piilosilmukka kolmanteen ketjusilmukkaan. Siirry kahdella piilosilmukalla pylväsryhmien väliin.

5.    *5 ketjusilmukkaa, 1 kiinteä silmukka edellisen kerroksen kaareen *. Toista *-* yhteensä 14 kertaa. Virkkaa lopuksi vielä 5 ketjusilmukkaa ja kiinnitä piilosilmukalla edellisen kerroksen ensimmäiseen ketjusilmukkaan. Virkkaa vielä 2 piilosilmukkaa päästääksesi kaaren keskikohtaan.

6. Samoin kuin kerros 5.

7.    * 6 ketjusilmukkaa, 1 kiinteä silmukka kaareen* Toista yhteensä 14 kertaa. Virkkaa lopuksi vielä 6 ketjusilmukkaa ja kiinnitä piilosilmukalla edellisen kerroksen ensimmäiseen ketjusilmukkaan. Virkkaa vielä 3 piilosilmukkaa, katkaise lanka ja päättele langanpää nurjalle.


8. Virkkaa toinen samanlainen kappale, älä kuitenkaan katkaise lankaa. Aseta kappaleet nurjat puolet vastakkain ja yhdistä kappaleet siksakvirkkauksella, eli: 
*virkkaa 3 ketjusilmukkaa (sillä langalla jonka äsken jätit katkaisematta) + 1 kiinteä silmukka kappaleen 1 kaareen, 3 ketjusilmukkaa + 1 kiinteä silmukka kappaleen 2 kaareen* Toista 15 kertaa.
Virkkaa lopuksi muutama piilosilmukka ja päättele langanpää. Pujota ilmapallo kappaleiden väliin vähän ennen reunan sulkemista siten, että pallon suu tulee ulos aloitusreiästä.


9. Puhalla ilmapallo sopivan piukaksi palloksi.


10. Sekoita liima-vesiseos (suhde 1:1) ja kasta ilmapallot siinä. Liima-vesiseoksen levittämiseen voit käyttää sivellintä tai uittaa ilmapallot pienessä astiassa (esim. viilipurkissa). Tarkista lopuksi, että langat ovat kauttaaltaan kostuneet.

11. Anna pallojen kuivua roikkumalla ilmavassa paikassa.

12. Kun langat ovat täysin kuivuneet, voit puhkaista ilmapallot. Vedä ilmapallot varovasti virkattujen pallojen sisältä ja työnnä Led-valot pallojen aloitusaukoista sisään.

 
 
💛

16 kommenttia:

 1. No hyvä, että löytyi tää ohje. Sain just ostettua ne ilmapallotkin:)
  Ihanasta jo ekaks innostuin näistä!

  VastaaPoista
 2. Cool!!! What a beautiful string of lights.
  You just have to have ideas.
  Great praise, Anja

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaikille kommenteista! <3

  VastaaPoista
 4. Mulla kolme palloa kuivumassa. Tosi ihana ohje. Lisää palloja tulee kesän aikana ja syksyllä onkin omatekoinen koriste.
  Kiitos ohjeesta
  >Leena

  VastaaPoista
 5. Haaveksin näistä palloista jo talvella... Reilu vuosi sitten tein kaksi pitsipalloa, joiden osat piti ommella yhteen, mikä oli työlästä ja kahteen palloon jäi. Tämä mallisi on yksinkertaisen kaunis, ohjeen oppii muistamaan nopeasti ja osien kiinnitys yhteen on nerokas. Iloitsin ohjeesta jo toukokuussa ja se on odottanut kokeilua. Nyt testasin ja elättelen toivetta, että näitä palloja syntyisi enemmän kuin kaksi. Kiitos ihanasta ohjeesta!! :)
  -T

  VastaaPoista
 6. Yhdeksän palloa on jo viime talvesta lähtien ilahduttaneet ikkunalla. Todella kaunis malli ja helppo toteuttaa, suosittelen lämpimästi :) Tuula

  VastaaPoista
 7. Nää on niin ihania ♡♡♡ Kiitos ohjeesta. Näitä alan tänään tekemään :)

  VastaaPoista
 8. Lähtee heti kokeiluun, ihana ohje!

  VastaaPoista
 9. Heippa! Kun palat on yhdistetty, kuuluuko keskelle jäädä selvä raja? Siis siihen yhdistämis kohtaan..

  VastaaPoista
 10. Hei. Minäkin innostuin valopalloista.kaveri teki joululahjaksi .tösin ilman valöja.mikä lanka on sopiva?

  VastaaPoista
 11. I wish I could understand your language so I could make one too! Looks like Finish?
  Lovely work! 👍

  VastaaPoista