maanantai 13. heinäkuuta 2020

Virkattu vauvan peitto, PAJU

/ Yhteistyöpostaus Lankamaailman kanssa /


Yksi suosituimmista postauksistani kautta aikojen on ollut seitsemän vuotta sitten tyttärelleni
virkattu vauvan peitto.
Kuinka moni muistaa? Pähkäilin silloin pitkään yhteen sopivia värejä ja päädyin tähän hempeään yhdistelmään, joka sai inspiraationsa Trio-jäätelöstä (mansikka-vanilja-suklaa).
Lanka on Blend Bamboo ja värisävyt 0075, 4020 ja 4950.
Väriyhdistelmä on hyvin kaunis ja sopii pienille prinsessoille varsin hyvin!
Lankamaailmasta on kerrottu että tätä kyseistä väriyhdistelmää on ostettu sen jälkeen muutamaan muuhunkin vauvan peittoon ja Paju-malli on ollut erittäin suosittu malli vauvan peitoissa.

Peitto oli käytössä omalla prinsessallani pinnasängyn peitteenä ja nyt se on kauniisti viikattuna muistojen laatikossa. Nukkeleikkeihin en ole sitä raaskinut antaa, sillä tahdon säilyttää peiton ja antaa sen tyttärelleni sitten kun hän on aikuinen.

Minulta kysytään usein sähköpostitse langan menekkiä ja peiton virkkausohjetta.
Pinnasängyn kokoiseen peittoon kului yhteensä 600 grammaa lankaa; valkoista ja hempeän vaaleanpunaista hieman enemmän kuin beigeä. Olisinpa silloin ymmärtänyt laskea jokaisen värin menekin erikseen, mutta tässä kohti on pakko todeta, etten tiennyt peitosta tulevan niin suosittu.
Jälkiviisaana ja tästä opiksi ottaneena, kirjaan nykyään ylös isompien töiden langankulutuksen.

Ohjeesta kerrottakoon sen verran että tekijänoikeuksien vuoksi en voi julkaista muiden kirjoittamia ohjeita. Paju-malli löytyy siis kirjasta  Jan Eaton: 200 virkattua ruutua.

Kirjassa on muitakin ihania ohjeita ja se on yksi parhaista käsityökirjoistani, olen soveltanut sen ohjeita monessa työssäni. Kannattaa siis ehdottomasti hankkia jos virkkauksesta tykkää.


 Lopuksi vielä yksi kokeilu samalla mallilla, ajankohtaisilla väreillä. Nämä kyseiset värit ovat ilmeisen suosittuja juuri nyt ja löytyvät myös uusimmasta äitiyspakkauksesta.


Blend Bamboo Värinumerot: 0075, 3314 ja 7150.
 

Seuraathan tiliäni jo Instagramissa
Parhaimmat käsityöideat, vinkit, arvonnat sekä parhaaat kosmetiikkatuotteet.
 

/ Langat saatu pr-tarkoitukseen /

3 kommenttia:

  1. Mä virkkaan pajuneliöistä tulevalle kummipojalle peittoa <3 Mulla on vähän metsäisemmät sävyt käytössä :) Ihana malli tuo pajuneliö <3

    VastaaPoista
  2. Todellakin muistan. Löysin blogisi tätä kautta ja sen jälkeen olenkin ahkerasti seurannut.

    VastaaPoista