sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Koivuvanerista valmistetut käsityötarvikkeet

  / Kaupallinen yheistyö DataNorppa.fi kanssa /
 

Sain viikko sitten kivan paketin DataNorpalta ja olen erityisen innoissani paketin sisällöstä.

Paketissa oli omat nimikoidut sukkaplokit, joilla viimeistellään villasukat muotoonsa. Sukkaplokki toimii myös jalan mallina, jolloin se on oiva apu neuloessa erikokoisia sukkia, sillä sukkaplokkien koko on säädettävissä. Yhdellä sukkaplokilla voi siis viimeistellä useamman kokoisia sukkia. Aikuisten sukkaplokki sisältää koot 36-45 ja siinä on mukana myös puikkomitta 2-6mm puikoille. Lasten kokoja löytyy kaksi: Koot 27-32 ja Koot 33-36.

 Neuleen lopputulos paranee ja pinnasta tulee kauniimpi, kun neuleen sileyttää. Erityisesti pitsineulesukat, palmikkosukat ja kirjoneulesukat saa kauniisti viimeisteltyä ja neuloksen aukeamaan käyttämällä sukkaplokkeja.  Itse en koskaan käytä neuleiden viimeistelyyn silitysrautaa, sillä silitysrauta saa neuleen pinnan, rakenteen ja kuohkeuden litistymään (artesaaniopintojeni aikainen oppi). 

Näin sukkaplokki toimii: Kostuta neulomasi sukat kevyesti, pujota ne plokkeihin ja ripusta plokissa olevasta koukusta kuivumaan. Vaihtoehtoisesti voit myös kostuttaa froteepyyhkeen ja laittaa hetkeksi plokkeihin pujotetut sukat pyyhkeen väliin, jolloin sukat kastuvat kevyesti, ja ripustaa sen jälkeen sukat plokeissaan kuivumaan. Se on siinä! 

Nahkapaperimerkit omalla tekstillä. Merkkejä myydään 30 kpl erissä. Tekstin voit valita itse ja värejä löytyy useita vaihtoehtoja, mm. kulta, hopea, ruusukulta, vaaleanruskea ja tummanruskea. Nahkaa muistuttava nahkapaperi on tehty selluloosasta ja lateksista ja ne voi pestä pesukoneessa max 40 asteessa. Nahkamerkkejä omalla tekstillä voit tilata täältä.Pingoitusalustat

Koivuvanerista valmistettuja pingotusalustoja on kolmea eri kokoa, 19cm, 29cm ja 39cm.

Pingotusalustat on kätevä apu pienien neule- ja virkkaustöiden pingottamiseen. Pingotusalustasta löytyy myös puikkomitat 2-6.5mm puikoille sekä mitta-asteikko.

Lisäksi valikoimassa on myös sisustukseen ja juhliin liittyviä tuotteita sekä fanituotteita.

Kotimaisuus ja ekologisuus ovat DataNorpan toiminnan taustalla tärkeinä arvoina. DataNorppa valmistaa kaikki vanerituotteensa laadukkaasta kotimaisesta koivuvanerista. DataNorpan tuotteet edustavat 100 % suomalaista työtä ja perheyrittäjyyttä.


2 kommenttia:

  1. Kyllä tommoset täytyy hankkia, niin monessa blogissa niitä nyt mainostetaan. Ajatella, että monen monta vuotta sitten (sillo ku blokkereita alkoi esiintyä maailmalla) mä kirjoitin parille tehtaalle, että ne vois ruveta tämmösiä tekemään. Yksikään ei edes vastannu mulle. Nyt niitä on vaikka minkälaisia, joku ois voinu olla edelläkävijä ku ois tarttunu mun ehdotukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamoista! Sukkaplokit on kyllä ihan ehdottomat, jos tekee paljon sukkia!

      Poista