keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Kattausliinat Putkis-langasta


Ystävänpäivänä ja muina hempeilypäivinä ruokapöydän kattaus saa tietysti olla romanttinen. Silloin otetaan perintöastiat käyttöön, levitetään valkoinen pöytäliina ja ostetaan pöydälle kukkia. Ystävänpäivän traditioihin meillä kuuluu mm.hieman hienompi päivällinen ja tänä vuonna kattauksen pääväri tulee olemaan näinkin hempeä! Ripaus vaaleanpunaista keittiössä silloin tällöin on ihan söpöä! Ystävänpäivää vietetään kuukauden päästä ja virkkasin Putkis-langasta kattausliinat/tabletit tulevaa ystävänpäivää varten.

Putkis-lanka on löytö Tampereen kädentaidot -messuilta ja sitä myy Akaalla sijaitseva Toika Oy. Ihastuin erityisesti juuri tuohon väriin ja tykkäsin myös virkata sitä, lanka oli pehmoista ja tasaista, sanalla sanoen laadukasta.


Ohje kattausliinaan on napattu omasta blogistani (pienin muunnoksin),
ohje löytyy siis täältä.
Koukkukoko: 6,5
Yhden kattausliinan halkaisija n.34cm
Menekki kuuteen kattausliinan, yhteensä n.1kg


/ Osa Putkis-langasta saatu testattavaksi blogiyhteistyön merkeissä Toikalta /

10 kommenttia:

 1. Voi miten kauniit! Tuommoisia olisikin aika kiva laittaa ystävänpäivänä kattaukseen. Oih! <3

  VastaaPoista
 2. Hei! Yritin etsiä Putkis- nimellä tuolta mainitsemasi kaupan verkkosivulta tätä lankaa, mutta en löytänyt. Siellä on useita eri lankakategorioita- osaatko sanoa mihin tämä kuuluu? Tai onko tällä Putkiksella joku "virallisempi" nimi? Ihanan näköisiä ja ajattelin alkaa virkata näitä ohjeellasi! :) Eli kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mimmu! Putkista löytyy kyllä Toikalta varastosta, joten voit tilata sähköpostitse tai puhelimitse. Itsekin tein lisätilauksen sähköpostilla ja tilaus tuli nopeasti kotiin, laskun kanssa :)
   Sitä ei löydy vielä verkkokauppasta, koska vyyhtien koot vaihtelevat mutta toivottavasti sitä saadaan myös verkkokaupankin puolelle :)

   Jos innostut tekemään juuri tuolla blogistani löytyvällä ohjeella, niin tein kattausliinat siten että sektoreita oli 14. Minulla on aika napakka käsiala, ja tuo kokukku 6,5 oli itselle sopiva, mutta jollekin toiselle sopii pienempi, toiselle taas isompi koukku. Kokeile! :)

   Poista
 3. Todella kauniit:) Ja väri mitä ihanin!

  VastaaPoista