torstai 9. maaliskuuta 2017

Kirja-arvostelu: PaaPiin kaavakirja lapsille (ja tunika tyttärelle)
Kädessäni on nyt kirja, PaaPiin kaavakirja lapsille, jota olen odottanut pitkään. Kirja, josta löytyy kaavat ja ompeluohjeet lasten perusvaatteisiin yksistä kansista. PaaPiin Anniina Isokangas ja Paula Isopahkala ovat suunnitelleet kaavakokoelman, joista syntyy yli 20 erilaista vaatetta. Kaavoja ja ohjeita löytyy tytöille ja pojille: paitoja, housuja, mekkoja, legginsejä ja tunikoita. Mukana on kaava ja ohjeet myös vauvan bodyyn, kahteen naisen mekkoon ja pipoon. Kirjan kaavat ovat hyvät ja ne löytyvät kirjan takasisäkannessa olevasta taskusta. Lasten kaavoissa koot ovat 86-140cm, vauvan bodyn kaavakoot ovat 48-86cm ja naisten mekon kaavat ovat kokoa 34-46.

Suosittelen kirjaa kaikille kotiompelijoille, jotka taitavat perusjutut. Jos hallitsee kuosittelun on kirjan kaavoja helppo muokata myös mieleisekseen ja tehdä pieniä muutoksia peruskaavoihin. Ompeluohjeet on kirjoitettu sopivan lyhyesti ja yksinkertaisesti. Pääntie-, helma- ja hihansuuhuolitteluun löytyy kirjasta erilliset ohjeet, joiden tueksi on tehty piirrosohjeet.


Tyttärelle ompelin kivan mallisen taskutunikan kirjan kaavalla VILJA.
Kangasvalintani tunikalle on Ulla-Maj Saarisen suunnittelema Curios cumulus./ Kirja saatu arvosteltavaksi kustantajalta, kangas saatu Roo clothing /

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti