perjantai 2. kesäkuuta 2017

Nukkekotijuttuja Onnelin ja Annelin tyyliin


Meidän kotona asuu Onnelin ja Annelin suuri fanittaja, kohta 5-vuotias tyttäreni.
Usein meillä leikitään Onnelia ja Annelia ja välillä äiti saa leikissä toimia Minna Pinnana... Tiedättehän, tuo kaaosta ja epäjärjestystä inhoava lastenkodin johtajatar.

Lastenkirjailija Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli kirjoihin perustuvat elokuvat ovat hurmanneet meidät molemmat, tyttären ja minut! Ilo ja ystävyyden voima välittyvät kahdesta pienestä tytöstä ja taianomaisuus sekä yllätykset kuuluvat tietysti sarjan kirjoihin ja elokuviin. Itse olen ihastunut erityisesti Onneli ja Anneli elokuvien sadunomaisuuteen, värimaailmaan ja ihaniin vaatteisiin ja muihin tekstiileihin!

Oletteko laittaneet merkille elokuvien ihanat virkkaukset ja ompelut?


Tyttären kanssa olemme askarrelleet hänen vaaleanpunaiseen nukkekotiinsa miniatyyrikokoisia herkkuja, kukkia, lankakeriä, ruokatarvikkeita ja kaikenlaista pientä ja somaa Onnelin ja Annelin tyyliin. Apuna askartelussa meillä on ollut Onnelin ja Annelin nukkekotikirja.

Kirja on Maria Malmstömin käsialaa. Kirjassa on selkeät kirjalliset ohjeet ja kuvitukset, jotka tukevat toinen toistaan. Tässä kirjassa valmistetaan nukkekodin pieniä huonekaluja, herkkuja, tekstiilejä ja muita nukkeperheen elämään kuuluvia tarvikkeita ja esineitä. Materiaaleina muun muassa silkkimassa, taikataikina, pahvi, paperi, kangas ja langat. Kirjasta löytyy kaavat ja ohjeet myös puulevystä tehtyyn nukketalo Pikku-Rauhalaan.

Kaikenkaikkiaan ihana ja hyvin tehty kirja, joka sisältää paljon puuhaa ihastuttavan Onneli ja Anneli-elokuvan hengessä. 

 / Kirja saatu kustantajalta /

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti