sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Kimaltavia tähtiä efektilangastaNäin joulun kynnyksellä kaivoin lankalaatikon kätköistä kimaltavat efektilangat esille ja virkkasin erilaisia lankatähtiä ja joulukuusen koristeita. Ensimmäistä kertaa kokeilin muotoon kovettamista tärkillä, jonka valmistin vesi-perunajauhoseoksesta.
100ml kylmää vettä ja 1,5-2 rkl perunajauhoja sekoitetaan pienessä kattilassa, ja kuumennetaan liedellä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Kun seos muuttuu kiisseliksi, on tärkki valmista.
Lankatähdet kastoin tärkissä, jonka jälkeen puristelin ylimääräisen tärkin pois. Pingoitin lankatähdet nuppineuloilla muotoonsa styroksilevyn päälle ja siinä ne saivat kuivua yön yli.

Vanhoja rannerenkaita hyödynsin pyöreiden kaulakorujen virkkaamiseen, idea niihin on lähtöisin täältä --> Design by Jaana Cederberg / kaulakorut.

Lankamaailmasta löytyy hyvä valikoima erilaisia ja eri vahvuisia efektilankoja, mm. 

Useat efektilangat sopivat yksinään neulottavaksi tai virkattavaksi, mutta ohuemmat langoista vaativat kaverikseen toisen langan samanaikaisesti neulottavaksi tai virkattavaksi.

Kaksinkertaisesta Angel-langasta (kid mohair 70%, silkki 30%) olen aloittanut neulomaan huivia itselleni. Työ valmistuu hiljakseen, sillä Angel on henkäyksen ohutta lankaa ja sen vuoksi hidasta neulottavaa. Aika monta muutakin keskeneräistä työtä on tällä hetkellä viittä vaille valmiina, sellaisia jotka sujahtavat jouluksi paketteihin.


/ Yhteistyöpostaus, Lankamaailma /

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti