sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Leivontajuttuja

/Postaus sisältää mainoslinkkejä/

Meidän kotona on laitettu jauhot pöllyämään, kun keksin tuossa jokin aika sitten että nyt on korkein aika kunnostautua leipomisen saralla. Päätin, että jatkossa meillä leivotaan joka viikko edes kerran. Mikään supertaitava ja kaikenkokenut jauhopeukalo en ole koskaan ollut, mutta sen verran pitää kuitenkin leipomista harrastaa, että tytärkin oppii tuon tärkeän ja mukavan taidon ja muistaa sitten aikuisena että lapsuudenkodissa tuoksui tuoreet leivät, sämpylät, pullat ja kakut. 

Leivontapuuskan iskiessä tilasin ensimmäisenä kunnon välineet, eli eri kokoisia kakkuvuokia, donitsipellin, piirakkavuoan, pursotinpussin jne. 

Tässä viimeviikkoisia leipomuksiani, perusjuttuja ja helppotekoisia kaikki.


Klassikkojen klassikko eli piimäkakku

Nämä söpöt normaalikokoista kakkuvuokaa (22cm) hieman pienemmät ja söpömmät kakkuvuoat ovat torvikakkuvuoka 15cm ja torvikakkuvuoka 17,5cm, molemmat Baking by Martinex.


Helppo, nopea ja erittäin pehmeä focaccian ohje löytyy täältä
Lisäsin päälle rosmariinia, mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja.


Donitseja leivoin tänä vuonna elämäni ensimmäistä kertaa itse. Donitseihin on helppo hurahtaa, ovat niin helppoja tehdä ja erilaisilla kuorrutteita vaihtamalla saa kaikille mieluisia donitseja. Kuvassa valkosuklaatäytteiset donitsit nonparelleilla.
Superhelppo ja nopeatekoinen ohje löytyy täältä.
Donitsipelti 6 kuppia, Baking by Martinex.



Aloittavalle leipurille ehdoton hankinta on aloituspakkaus. Tilasin tämän itsellenikin. Pakkauksesta löytyy korkeareunainen uunivuoka (olen käyttänyt mm. focaccian ja kaura-omenapaistoksen tekemiseen), pyöreä irtopohjavuoka, teräksinen kannellinen vatkauskulho, vaaleanpunainen silikonisuti ja nuolija. Vuoissa on tarttumaton pinnoite ja kulhossa on silikonipohja. Hinta tälle setille on edullinen, vain 26,90€. Tämä setti on hyvä lahjaidea nuorelle!
 
Kaikki Baking by Martinex tuotteet löydät täältä.
  Edullinen toimitus – vain 2,90€ 
 30 päivän ilmainen vaihto- ja palautusoikeus 
 Nopeat toimitukset 1–3 arkipäivässä


/ Mainoslinkit: Baking by Martinex /

1 kommentti: