tiistai 8. maaliskuuta 2022

Virkatut lasinaluset ja kukkakranssi (OHJE)

/ Kaupallinen yhteistyö Suomalainen Kirjakauppa /Jos etsit ohjetta virkattuihin lasinalusiin tai moderniin kukkakranssiin, jonka voi ripustaa seinälle, olet tullut oikeaan paikkaan. Täytyy olla rehellinen, näen usein kuivakukkakransseja ja mielestäni ne ovat kauniita, mutta ne eivät sopisi henkilökohtaiseen makuuni kodin sisustuksessa. Halusin tehdä kukkaranssin, joka ei varise kuivuneita kukkia, ja joka sopii yhtä hyvin kevääseen, kesään kuin talveenkin. Rakastan valkoista ja luonnonvalkoista väriä sisustuksessa joten näillä mennään!

 LASINALUSET, OHJE

Lyhenteet:

kjs = ketjusilmukka
p= pylväs
ks= kiinteä silmukka

Tee aloitusympyrä eli taikasilmukka.
Krs 1. Virkkaa aloitusympyrään 3 ketjusilmukkaa (= 1. pylväs) ja 13pylvästä, sulje renkaaksi kiristämällä lanka tiukalle, sulje kerros piilosilmukalla kolmanteen ketjusilmukkaan.

Krs 2. Aloita kerros kolmella ketjsilmukalla (vastaa yhtä pylvästä) + 1kjs. Virkkaa jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan 1p + 1kjs. Sulje kerros piilosilmukalla.

Krs 3. Aloita kerros kolmella kjs:lla (vastaa yhtä pylvästä).
Virkkaa 2 pylvästä edellisen kerroksen ketjusilmukkalenkkiin ja 1p edellisen kerroksen pylvääseen. Yht.42p.
Sulje kerros piilosilmukalla.

Krs 4. Aloita kerros kolmella kjs:lla (vastaa yhtä pylvästä), 1 p, 2 p samaan s:an. *2p, 2 p samaan s:an*
Toista * - * kerros loppuun saakka. Yht. 56p.
Sulje kerros piilosilmukalla.

Krs 5. 1 ks, *1kjs, jätetään 1s. väliin, 1p seuraavaan silmukkaan, 1kjs, 1p. samaan silmukkaan johon teit edellisen pylvään, 1 kjs, 1p. samaan silmukkaan johon teit edellisen pylvään, 1kjs. jätetään 1s. väliin, virkkaa seuraavaan silmukkaan 1ks.*
Toista * - * kerros loppuun saakka. Sulje kerros piilosilmukalla ensimmäiseen kiinteään silmukkaan.VIRKATTU KUKKAKRANSSI, OHJE:

Päällystä metallirengas 20cm virkkaamalla Cotton Soft -langalla kiinteitä silmukoita sen ympärille. Sulje kerros piilosilmukalla ja päättele langanpäät.

KUKKA: 

1. Tee aloitusrengas (taikarengas), johon: 1 ketjusilmukka + 12 kiinteää silmukkaa. Kiristä renkaaksi vetämällä aloituslangasta ja yhdistä piilosilmukalla ensimmäiseen ketjusilmukkaan.

2. Virkkaa 3 kjs, *ota lanka koukulle, pistä koukku seuraavan ketjusilmukan juureen, ota lanka koukulle ja vedä samankorkuisiksi kuin 3 ketjusilmukkaa (=noin 1 cm korkeaksi)*. Toista vielä 2 kertaa. Jatka tekemällä seuraavaan kiinteään silmukkaan kolme samanlaista pitkää lankasilmukkaa kuin juuri teit. Ota taas lanka koukulle ja vedä se lopuksi kaikkien lankasilmukoiden läpi, virkkaa 2 ketjusilmukkaa ja piilosilmukka seuraavaan kiinteään silmukkaan. 

Toista kohtaa 2. kunnes kukassa on 6 pulleaa "terälehteä". Katkaise lanka ja päättele langanpäät nurjalle puolelle. Virkkaa kukkia niin paljon kuin haluat ja liimaa ne liimalla langalla päällystettyyn metallirenkaaseen. Tee ripustuslenkki langasta tai siimasta.


 

 
Kaikki käyttämäni tarvikkeet on hankittu Suomalaisesta Kirjakaupasta. Suomalaisesta Kirjakaupasta löytyy aivan huikea valikoima askartelu- ja käsityötarvikkeita laidasta laitaan, kategoria on kasvanut entisestään vuosien saatossa. Juhlatarvikkeet, taidetarvikkeet, makrameet, bujoilu, käsityötarvikkeet, langat... Kaiken löydät täältä:https://www.suomalainen.com/pages/tekemisenmaailma
 
Seuraathan tiliäni Instagramissa: @prinsessajuttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti