tiistai 2. syyskuuta 2014

Potkupyörä taaperolle!Muutama viikko sitten meidän taaperosta (2v.2kk) kasvoi omin sanoin "iso tyttö", kun hän sai ensimmäisen pyöränsä!Vähän ennen tyttären 2-vuotispäivää käytiin vähän testailemassa tavallisia polkupyöriä, ja hyvä kun käytiinkin, sillä ajatus siitä että ne ovat ehkä sittenkin hieman vanhemmille lapsille, napsahti kohdilleen. Tavallisen pyörän liikkeelle saaminen osoittautui liian haastavaksi, polkemisesta puhumattakaan! Polkeminen tavallisella pyörällä ja apupyörillä varustetulla pyörällä oli silminnähden liian raskasta tyttärelle.

Otin siis selvää potkupyöristä, niiden ominaisuuksista ja soveltumisesta taapero-ikäiselle. Mitä enemmän tutustuin potkupyöriin, sen varmemmaksi tulin siitä että se on ensipyöräksi paras valinta!
Potkupyöräharjoittelun jälkeen varsinaisen pyörällä ajon opettelun sanotaan olevan huomattavasti helpompaa ja pyöräily voi onnistua jopa ilman apupyörävaihetta.
Tyttären uusi, hieno potkupyörä on  PUKY LR 1L Br  ja pyörä hankittiin Bikeshop.fi  -nimisestä kotimaisesta pyöräilyn verkkokaupasta. Tässä kohtaa täytyykin muistaa kertoa, että palvelu Bikeshopissa oli erityisen hyvää ja asiantuntevaa. Kaikkiin kysymyksiini vastattiin huolella ja lapsen pituuden mukaan valittiin oikeankokoinen pyörä, jopa siten, että se palvelee lastani mahdollisimman pitkään!
Tilauksen tehtyäni pyörä toimitettiin täysin kasattuna, säädettynä ja ajovalmiina lähimpään Matkahuoltoon, kahdessa päivässä!Puky on tunnettu ja suosittu saksalainen merkki. Listasin muutaman viikon pituisen tuttavuuden jälkeen Puky LR1 Br:n plussat ja miinukset.

+ Malliltaan näppärä, kevyt ja helposti kannettava - jos lapsi ei jaksa potkutella, niin äiti jaksaa kantaa!
+ Hyvä säädettävyys, satulan ja ohjaustangon korkeutta pystyy säätämään
+ Matala runko, jolloin satulaan nouseminen on helppoa
+ Makeen näköinen, hyvä värivalikoima
+ Seisontatuki
+ Käsijarru
 
 Ja sitten ne miinukset:
- Ai mitkä miinukset? En ainakaan vielä ole keksinyt ensimmäistäkään...

Millainen ensipyörä teille on hankittu? 
Ja millaisia kokemuksia teillä on taaperon pyöräilyn aloittamisesta ?

/ Yhteistyöpostaus /


16 kommenttia:

 1. Nämä potkupyörät ovat kyllä aivan huikea keksintö ja eikä niistä suotta ole näin suurta hittiä viimeisten vuosien aikana tullut!

  Me hankittiin keväällä Eeville oikea polkupyörä, mutta ei tarvinnut kauaa sitä 1,5v ja polkupyöräyhtälöä katsella kun tajusi ettei Eevi tule tuolla ajamaan vielä tänä kesänä.. Kesällä sitten ostettiin biltemasta tämä potkupyörä http://www.biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Polkupyorat/Polkupyorat-ja-vaunut/Lapset/Harjoituspolkupyora-12-14317/ ja se on ollut nyt kovalla käytöllä koko kesän :) Enää ihmettelen vain, miksei näitä voinut olla jo omassa lapsuudessa?? Niin hauskalta tuo meno näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskan näköistä menoa se kyllä on, aluksi neiti vain köpötteli pyöränsä kanssa, nyt menee jo hieman kovempaa! Teillä onkin nyt sitten pyörä Eeville valmiina, ei siinäkään huonosti käynyt, ehkä jo ensi kesänä on oikean pyörän vuoro :)

   Poista
 2. Esikoinen 2,5v. aloitti myös nyt kesällä potkupyöräilyn ja samanlaisella Pukylla, tosin pienemmällä, meiläkin ajellaan. Ihan hurjan kivaa hommaa ja hauska katsoa kuinka hän kikkailee pyörällä tasapainon parantuessa koko ajan. Melkein tekisi mieli hommata itsellekin samanlainen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kiva itsellekin, sehän se vasta hauskan näköistä olisi! :)

   Poista
 3. Meidän esikoinen sai 2v lahjaksi sen pienimmän Pukyn, eli siinä ei ole käsijarrua eikä seisontajalkaa. Ihan huippuvehje! En ole tuota poitsua minään Mensan jäsenenä pitänyt mutta hoksasi homman nimen 15 minuutissa! Jaksaa potkutella pidemmänkin lenkin ja jos mielenkiinto herpaantuukin niin kevyttä pyörää on äidin helppo kantaa. Poitsu on nyt siis 2,5 -vuotias, joten ihan vielä ei ole pyöräilyn opettelusta kokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväni lapsi sai myös 2-vuotis lahjaksi sen pienemmän mallin, tämä meidän on pikkuisen isompi ja menee siten käytössä hieman pidemmän aikaa. Tärkeintähän tuossa hommassa on se, että jalat yltää maahan. Kengistäkin tulee pikkuisen lisäpituutta.

   Poista
 4. Meidän poika potkutti viime kesän potkupyörällä ja tänä kesänä alettiin suoraan pyöräileen ilman appareita. Kolme kertaa ehdin vauhtia työntää, kun pikku-ukko osasi pyöräillä. Ei nää siis turhia vehkeitä ole ollenkaan.

  VastaaPoista
 5. Näyttää kyllä hienolta menopeliltä! Voisi olla tytölle ensi kesänä aika sopiva. :) Pojalle ostettiin viime kesänä ihan perus 12 tuumainen polkupyörä apupyörillä ja työntöaisalla. Viime kesänä, reilu 2-vuotiaana sai työntöaisasta kyllä työntää ihan kunnolla, kun ei polkeminen vielä oikein luonnistunut. 3 vuotta täytettyään, viime keväänä, rupeasi poika sitten polkemaan tosi hyvin itse ja nyt polkee jo pitkiäkin matkoja. Saa nähdä, milloin oppii ilman apupyöriä polkemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Ihan älyttömästi suosittelen! Kuten tekstissä kirjoitin, niin yleensä potkupyörästä pääsee suoraan siirtymään polkupyörään, ilman apupyöriä! Apupyörissä on (kuulema) sellainen pikku miinus että lapsi oppii nojaamaan pyörään virheellisesti. No itse en muista omasta kokemuksesta, siitä on jo niin kauan aikaa joten olen ehkä huono antamaan kommenttia apupyöristä... Mutta lapset on nopeita oppimaan :)

   Poista
 6. Meillä on myös pojalla potkupyörä tai se alkaa nyt olla pieni ja odottaa ensi kesä nuorimmalle. Merkki taitaa olla First Bike ja on kyllä ollut aivan loistava. En voi kuin suositella!!!! Oppii niin hyvin hallitsemaan pyörää ja omaa vartaloaan.

  VastaaPoista
 7. Kiitti tästä postauksesta! Ollaan mietitty potkupyörän hankintaa ja tästä löytyi monta hyvää syytä sellaisen kotiuttamiselle. Värivalikoimakin näytti kivalta :)

  VastaaPoista
 8. Me poistimme pienestä polkupyörästä polkimet, joten ajoi saman asian kuin potkuttelupyörä. Runko oli myös matala satulan edestä, jolloin sai jalankin hyvin menemään siitä yli. Seuraavana kesänä laitettiin vain polkimet paikoilleen niin matka jatkui eikä appareita tarvinnut :)

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Te olette olleetkin kekseliäitä :)

   Poista