keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Värit kertovatTilaustyö, virkatut kattausliinat 6kpl
 Luxor Fibranatura -langasta.


Blogiani pidempään seuranneet tietävät varmaankin mieltymykseni 
erityisesti vaaleanpunaiseen, -mutta myös valkoiseen, pinkkiin, mustaan ja harmaaseen. 
Harmaa on väri, josta en muutama vuosi sitten pitänyt ollenkaan, mutta nykyään pidän sitä kauniina.
Vaaleanpunainen, pinkki, valkoinen ja musta sen sijaan ovat olleet lempivärejäni aina.

Tiesitkö, että värivalintamme kertovat yllättävän paljon ajatusmaailmastamme ja persoonastamme? Löysin upean sivuston, josta löysin paljon luettavaa mm.väreistä ja niiden merkityksestä.


 "Vaaleanpunainen luo sopua ja rauhaa.  Vaaleanpunainen on herkkä, lauhkea väri. Se kuvastaa yleismaailmallista rakkautta, uskoa kaikkien ihmisten kauneuteen ja hyvyyteen. Vaaleanpunainen luo tasapainoa ja auttaa ratkaisemaan hankalia tilanteita sopuisasti. Vankiloissa on saatu hyviä tuloksia laittamalla vihamielisiä ja hyökkääviä potilaita vaaleanpunaisiin huoneisiin - tuliset tunteet talttuvat.  Tämä väri on täynnä toivoa ja iloista odotusta. Se sopii vauvoille ja elämän kovettamille, paksunahkaisille henkilöille. Kääntöpuolensa on tälläkin viattomalla värillä. Ylenpalttisesti käytettynä se saattaa edustaa epätodellista naiiviutta, kieltäytymistä kohdata itsestään ja toisistaan varjopuolta. Se on kuitenkin kaiken kaikkiaan väri, jota maailmamme näyttää tällä hetkellä kipeimmin kaipaavan."

  "Harmaa ei ota kantaa. Arkinen, vaatimaton ja ujo. Armeija marssii harmaassa, monien maiden koulupuvut ovat harmaita, byrokraatit verhoutuvat harmaaseen. Se heijastaa hyvin harmaan luonnetta varsin neutraalilla, mitäänsanomattomana värinä. Se rauhoittaa, mutta myös masentaa. Kukapa jaksaisi innostua omaperäiseen, luovaan ajatteluun harmaassa ympäristössä. Onkin ilmeistä, ettei sotilaita, koululaisia tai byrokraatteja halutakaan kannustaa omintakeiseen, räiskyvään toimintaan. On valitettavan tavallista, että virastot ja mielisairaalat maalataan tasaisen harmaiksi. Se edesauttaa välinpitämättömyyttä ja kielteisyyttä."

  "Valkoinen kertoo puhtaudesta. Valkoinen valo pitää sisällään kaikki sateenkaaren värit. Valkoinen vaate heijastaa katsojan silmiin koko värikirjon. Täydellisenä se kuvastaa hyvin sellaisia sanoja kuin puhtaus, toivo, oikeudenmukaisuus. Valkoinen keventää oloa ja sopii erityisen hyvin lämpimään kesään, jolloin se viilentää ja antaa tilaa luonnon hehkeille väreille. Valkoisessa vaatteessa tuntee olevansa avoin kaikelle, vastaanottavaisempi ja antavaisempi myös ihmissuhteissa. Liiallinen valkoisen suosiminen niin kodin sisustuksessa kuin vaatetuksessa voi joskus kuitenkin johtaa turhan suureen kriittisyyteen, ehdottomuuteen. On kuin omaa valkoisuutta vasten kaikkien muiden tai kodin tahrat näkyvät liian selvinä. Puhtauden vaalimisesta on tullut elämän sisältö. Hoitohenkilökunnan vaatteiden valkoisuus herättää luottamusta. Mutta sekä potilaiden että henkilökunnan itsensä takia voisi olla hyödyllistä täydentää asua esimerkiksi persikan lämmöllä, vaaleanpunaisen hyväksyvällä rakkaudella tai taivaansinisen toivolla."

(Teksti: Värit ovat voimaa, © Marika Borg)

Teksti lainattu Namasten verkkosivustolta, heidän luvallaan.
  

Mitkä ovat sinun lempivärejäsi?

9 kommenttia:

 1. Harmaan, vaaleanpunaisen ja valkoisen lisäksi tykkään kodin sisustuksessa turkoosista, montusta ja oranssista.

  VastaaPoista
 2. Absolutely gorgeous! I love both, pattern and colors. Kind regards! :-)

  VastaaPoista
 3. Onpas nämä täydellisen näköisiä keskenään, hyvät värit olet valkannut! :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit, harmoniset värit <3 Mielenkiintoisia nuo analyysit väreistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Eikös vain, mielenkiintoiset analyysit ja paljon totta :)

   Poista
 5. Harmaa on kyllä todella tyylikäs, en ymmärrä miksi en ennen siitä tykännyt, kun nykyyään tykkään niin kovasti! Ehkä se ei sanana ole mikään mairittelevin... harmaa keli, harmaat hiukset jne... Ja P.s. harmaat villasukat on aivan parhaat :)

  VastaaPoista