tiistai 5. elokuuta 2014

Neulegraffiteja virkaten...


...ja suosikkikoukut.
Lähdin mukaan tempaukseen, jossa neulotaan tai virkataan neulegraffiteja.
Tässä ensimmäiset valmistuneet neulegraffitini! Syyskuussa 2014 uusi ABC-asema Tampereen kupeessa koristellaan näyttävästi neulegraffiteilla. Tempaukseen liittyy hyväntekeväisyyskampanja, jossa kerätään neulottuja pipoja TAYSin keskosvauvoille. Toki minäkin haluan olla mukana tämänkaltaisessa kampanjassa ja tempauksessa!
(Neulegraffiti on julkiselle paikalle kiinnitetty neulottu koriste)
Neulegraffitien toivotaan olevan värikkäitä ja tässäpä oiva keino päästä pienistä lankakeristä eroon :)
Ryhmään toivotaan lisää vapaaehtoisia ja siihen voi liittyä facebookin kautta (klik).

Virkkuukoukuista haluan mainita vielä sen verran, että virkkuukoukulla on väliä!
Muutamia virkkuukoukkuja kun olen tässä varsinkin viime aikoina verrannut, niin mielestäni ylivoimainen ykkönen on Waves KnitPro -virkkuukoukku (klik)!
(Nämä koukut ovat niitä samoja koukkuja, joita hiljattain blogissani myös arvottiin).
Koukkuosa on alumiinia ja varsiosa tukevaa mutta kuitenkin pehmeää muovia, josta on erittäin miellyttävä pitää kiinni. Kaikki eri koukkukoot on värikoodattu ja ne ovat siten myös helppo tunnistaa toisistaan. Ergonominen muotoilu on se ominaisuus, mikä itselleni on virkkuukoukuissa tärkeintä, jotta välttyisin rannekivuilta ja virkkaaminen olisi mahdollisimman mukavaa. Näissä koukuissa ei rannetta pakota, edes paksuja matonkuteita virkatessa!
Näistä tykkään!

*Postaus sisältää mainoslinkin*


12 kommenttia:

 1. Kyllä on kauniita töitä ja kiva kuulla hyvistä virkkuukoukuista.

  VastaaPoista
 2. Oi, kuulostaa hauskalta tempaukselta! Harmi, kun en ole facebookissa enkä osaa liittyäkään.. :D

  Ja hitsivieköön, pitäisiköhän ensi tilaukseen laittaa itsellenikin nuo virkkuukoukut, kun sinäkin niitä kehut niin uskon niiden olevan todella hyvät!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari kommentista :) Itse virkkasin muutaman vuosikymmenen ajan mummon vanhoilla ihan niillä perus perinteisillä koukuilla, on näissä vaan huima ero ja olen kyllä iloinen kun nyt on hyvät koukut löytynyt :) Prym merkkisiäkin olen testannut, samoin kuin Novitan muovisia, mutta nämä ovat nyt kyllä ihan ykkösiä ainakin omasta mielestäni! Toivottavasti sinäkin tykkäät! :)

   Poista
 3. Hei! Kivannäköisiä nämä tekemäsi :) Haluaisin myös itse tehdä, olisiko sinulla ohje näihin neliöihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjetta näihin ei itselläni ollut mutta ne on tehty isoäidin ympyrät tekniikalla, kaikki langatkin olivat erilaisia joten sovelsin omasta päästä :)
   Googlettamalla löytyisi varmasti ohje hakusanalla isoäidin ympyrät tai granny circle tutorial.

   Poista
 4. Noihin koukkuihin sait nyt minutkin innostumaan. Taidanpa tehdä nettitilauksen niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä itse ainakin kovasti, toivottavasti sinäkin :)

   Poista
 5. Noita koukkuja olen kyllä minäkin katsellut. Vastaavia on vaan olemassa myös toisenmerkkisinä ja en nyt löytänyt niitä netistä. Itse sellaisiin tykästyin jossain vaiheessa tuttavan luona kokeilutuani.
  Aika paljon saa Lankamaailma mainosta... No, samapa tuo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samantyyppisiin olen itsekin törmännyt, mutta en ole testannut. Tykkään näistä koukuista ja tykkään myös Lankamaailmasta :)

   Poista
 6. Hauska tempaus, varmaan tulee upea taideteos...Olis kyl tarvinnut olla hieman ergonomisempi koukku kun keinua virkkasin... huh :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No uskon, että kädet on kipeenä, mutta keinusta tuli hieno!!! Mä kyllä ostan sulle uudet koukut jos et muuten saa hommattua, sen verran käy sääliksi sun käsiä :)

   Poista