sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Piknikillä ja jättisaippuakuplat (ohje)


 
 
 
 


Me vietimme eilen aivan älyttömän kivan päivän piknikin merkeissä. Alunperin olin suunnitellut piknikpäivän vieton Heidin ja lasten kanssa, mutta he estyivät pääsemästä mukaan. Lähdimme sitten retkelle oman perheen kanssa ja mukaan pyysimme tyttären kummisedän. Tyttärellä oli kuitenkin onneksi aivan superkiva päivä, vaikkei leikkikaveria piknikillä ollutkaan, paitsi me aikuiset. Perheen ainoana lapsena hän on tottunut kyllä leikkimään meidän aikuisten kanssa :)

Ennen retkeä olin valinnut eväät Linkosuon Noutohinnastosta.
Tilaus tuli tehdä kaksi arkipäivää ennen noutoa ja mies sitten aamulla kävi uudistetusta Kauppahallin Linkosuosta hakemassa eväät valmiiksi pakattuina. Kätevää!
Piknikmenumme oli seuraavanlainen: Croisantteja, välimeren leipiä, texmex-munakasrullaa, mustaherukkasmoothieta ja mansikkaleivoksia.
Lisäksi napostelimme kesän ensimmäiset kirsikat, ja vettä kului litratolkulla.
Huh mikä hellepäivä eilen olikaan!
Eväät olivat tosi maukkaat ja maistuivat erityisen hyvin!Ensimmäistä kertaa kokeilimme jättisaippuakuplien tekoa. Aika kului kuin siivillä, se oli tosi kivaa ajanvietettä! Saimme ihan helposti kulutettua 3 litraa saippuakupla-ainetta päivän aikana, sen verran kovasti innostuimme tuosta hommasta!
Jättisaippuakuplien ohje:

    3 litraa vettä 
500g hienoa sokeria 
0,5dl liisterijauhetta 
2,5dl astianpesuainetta (Fairy)

Vesi keitetään ja siihen lisätään sokeri. Liuos jäähdytetään huoneenlämpöiseksi ja sen jälkeen lisätään muut aineet. Vatkaa seosta vispilällä kun lisäät liisterin. Jätä seos ämpäriin tekeytymään yön yli. Muista sulkea ämpäri kannella tai esim. leivinpaperilla ja narulla! 
Seos säilyy kuukausia suljetussa astiassa.

"Kuplatyökalun" voit tehdä itse, me teimme sen paksuista puikoista ja narusta. Narun alareunaan pujotin painoksi avaimenperän, ainakin tuulisella säällä suosittelen ripustamaan jonkin painon naruun. Kurkkaa myös Moon TV:n video: Suuri kupla, josta voit katsoa mallia "kuplatyökalun" tekoon.

 Lopuksi vielä yksi Tampere-vinkki kaikille Tamperelaisille ja tottakai turisteillekin.
Ei lienee epäselvää, että lempikahvilani Tampereella on Linkosuo, ja niitähän täältä löytyy onneksi useita. En ollut kuitenkaan käynyt pariin vuoteen Kauppahallin Linkosuossa, ja sehän olikin kokenut ison ja tyylikkään muutoksen remontin myötä. Itsepalvelu on kahvilassa vaihtunut palveluun. Tarjolla on keittojen ja salaattien lisäksi mm. smoothieita, hedelmäsalaatteja, pullaa, leivoksia ja kakkuja.

 
Ylipäätään Kauppahallin miljöö on vallan ihastuttava ja pitäisikin ottaa tavaksi käydä siellä useammin.

 Kiitos piknikeväistä Linkosuo!


10 kommenttia:

 1. Ihana piknik ♥ kiitos tosi paljon kuplaohjeesta , näitä täytyy koklata ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Kokeilkaa, se on tosi hauskaa! :) Aikuisetkin on innoissaan ja arvaa vaan, kuinka lapset :)

   Poista
 2. Onpas teille ollut ihana piknik!! Eväät oli Super herkun näköisiä ja vitsi nuo kuplat!!!Meillä menee nuo ehdottomasti kokeiluun=)

  VastaaPoista
 3. Mitä astianpesuainetta käytit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun huomasit, Fairya käytin, käynkin heti lisäämässä sen tuohon ohjeeseen. :)

   Poista
 4. Ihana piknik!!! <3 Ja varmaan huisia nuo suuuuuuuuuret saippuakuplat. Voisin kuvitella, että lapset olis ihan innoissaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne on niin huisia, että ehdottomasti yksi kesän kivoimmista jutuista :)

   Poista
 5. Ihania kuvia piknikiltä ja herkuista <3 Tuo jättikuplaohje pitääkin kirjoittaa ylös, saattaa olla käyttöä täälläkin kesän aikana :)

  VastaaPoista
 6. Vau miten ihanan näköinen kesäpäivä teillä on ollutkaan! Herkut näyttävät kuvienkin välityksellä suussasulavilta, täydelliset piknikeväät! <3 Ja hei, kiitos vinkistä saippuakuplien tekoon, noita on ihan must kokeilla ! :)

  VastaaPoista